HostGator WordPress Cloud hosting ervaring en beoordeling

Hostgator logoGoede uptime en service voor een lage prijs.

De WordPress Cloud hosting die Hostgator aanbied is niet het standaard goedkope shared hosting dat je gewent bent van de andere aanbieders. Nee , Hostgator gaat verder dan dat. Er wordt niet voor niets actief gepromoot op dit pakket door het bedrijf. Dit is een type WordPress hosting dat zelfs de meest grote aanbieders van de hostingwereld niet aan kunnen bieden. Premium hosting voor een lage prijs: Hostgator Cloud Hosting!
Hostgator cloud hosting pakketten

Wat is er zo bijzonder dan?

De hoge uptime is bijzonder gezien de prijs van de hosting vrij laag is. Ook de snelheid van de servers en dus jouw website is erg goed. Vaak zelfs sneller als de hoger geprijsde concurrenten van deze Amerikaanse Host. In mijn ogen zijn dit de meest belangrijke factoren van een website. Iedereen houd namelijk toch van een snelle en betrouwbare website en host, toch? Om er zeker van te zijn dat de duidelijk aangegeven beloftes nagekomen worden hebben een aantal onderzoekers een test gedaan om te kijken wat er in de praktijk behaald wordt. De onderzoekers hebben een standaard WordPress website gelanceerd en de resultaten voor een langere tijd in de gaten gehouden. De uitkomsten van dit onderzoek staan hier onder beschreven. Succes!

 

De voordelen van HostGator Cloud:

Allerlei luxe extra’s zijn totaal niet belangrijk en interessant wanneer je website niet online blijft. Het goedkoopste pakket dat Hostgator aanbood voldeed langere tijd niet aan de verachtingen van de klanten. Aan dat pakket wordt nog steeds gewerkt, maar dit pakket is een aanbod van geheel nieuw niveau. Wil je weten waarom? Lees het dan hier onder!

1. Best in Uptime: 100.00% (last 6 months)

Ja dat klopt, 100%! Dit is echt uitzonderlijk hoog. Hoger zelfs als bijvoorbeeld A2 Hosting (2nd) en SiteGround (3rd). Terwijl veel aanbieders adverteren met een opschepperige 99% levert Hostgator gewoon. Niet zomaar opscheppen maar gewoon leveren, dat is natuurlijk het belangrijkste! Dit is natuurlijk te verklaren aan het cloud principe, maar nog steeds erg bijzonder. Er zijn vrijwel geen andere aanbieders van deze service voor z’n lage prijs! Want zeg nou zelf, niets is belangrijker dan dat je website online is. Dit zal dus ook altijd het meest belangrijke punt zijn wanneer je op zoek bent naar een webhost. Hostgator trekt je hierbij dus erg goed over de streep!

Uptime over een half jaar met HostGator Cloud:

  1. Uugustus 2016 uptime: 100%
  2. September 2016 uptime: 100%
  3. Oktober 2016 uptime: 99.98%
  4. November 2016 uptime: 100% 
  5. December 2016 uptime: 100%
  6. Januari 2017 uptime: 100%

 

2. Extreem snelle laadtijden (360ms)

Je kent het wel, je wilt een website openen op je telefoon en je zit maar te wachten en te wachten. Dat is natuurlijk geen pretje en leid al snel tot irritaties. Jij zal het zelfde doen als ik, op naar de volgende website in de hoop dat die wel opschiet. Jouw potentiele website bezoekers zullen dit dus ook doen. Dit kan flinke inkomsten kosten wanneer je website voor commerciele doeleinden gebruikt wordt.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 74% van alle websites slecht bezoekbaar zijn op mobiele apparaten. Deze websites doen er zelfs meer dan 5 seconden over om te openen! Dit klinkt snel, maar duurt onbewust toch erg lang. Gelukkig hoef je hier met Hostgator Cloud niet bang voor te zijn, zei zijn namelijk super snel!

Hostgator laadtijd website

  1. Augustus 2016 laad tijd: 317ms
  2. September 2016 laad tijd: 251ms
  3. Oktober 2016 laad tijd: 261ms
  4. November 2016 laad tijd: 320ms
  5. December 2016 laad tijd: 614ms
  6. Januari 2017 laad tijd TBA

In tegenstelling tot vele andere aanbieders is dit een snelle en stabiele score.

3. De prijs is erg scherp als de bekijkt wat je er voor krijgt.Hostgator Cloud

De prijzen voor de pakketten van Hostgator zijn niet hoog zoals je hierboven al gezien hebt. Veel andere hosting providers zouden hier een veel hogere prijs voor vragen, maar Hostgator nog niet! De prijzen varieren van $5.95 per maand tot $9.95 per maand zijn deze prijzen totaal niet slecht. Tuurlijk zijn er altijd aanbieders die goedkoper zijn, maar die bieden vaak niet deze opties.

4. Ontzettend gebruiksvriendelijk

Zoals iedereen die een beetje verstand van webhosting heeft weet is Bandbreedte ontzettend belangrijk wanneer je een host zoekt. Net als schijfruimte. je moet natuurlijk wel genoeg ruimte beschikbaar hebben voor je pagina’s en bestanden, en deze moeten ook snel daar je bezoekers verstuurd worden.

Echter zijn er maar weinig hosting bedrijven die echt weten hoe ze dit goed moeten aanbieden. Gelukkig hebben ze bij Hostgator die ervaring wel. Zei hebben bekende problemen die andere hosts vaak hebben goed getackeld. Het inschrijven en aanmelden voor de WordPress hosting is erg makkelijk, je vliegt zo door de website heen. Zodra je een pakket dat bij je past hebt aangeschaft kan je meteen aan de slag zonder dat er zaken onduidelijk zijn. Bij Hostgator doen ze niet aan moeilijke woorden, onduidelijke teksten en poespas. Ze gaan gewoon recht door zee, zo duidelijk als kan en dan is te merken. Voordat je het weet ben jij aan de slag met je eigen website!

Hostgator cloud hosting pakketten

Mocht je er toch niet uitkomen is dat geen probleem, want de support staat altijd voor je klaar. 24/7, speciaal voor jou! Stuur simpelweg een berichtje via de chat en de werknemers sturen zo snel mogelijk je antwoord!

 

5. 100% gratis overstapservice + Dagelijkse Backups + Automatische Malware Verwijdering + Wereldwijze CDN + SSL Certificaten = Een Geweldige Samenvatting

HostGator gooit een aantal extra’s bij de pakketten om jouw en duizenden andere over de streep te trekken en er voor te zorgen dat ook jij een tevreden klant wordt!

Een aantal van deze extra’s zijn

Gratis verhuizing: De verhuizing van je bestaande website naar Hostgator is gratis. Ja echt helemaal gratis! Er zijn geen onverwachte kosten en zaken in die richting.

Dagelijkse Backups: Dagelijks een backup van jouw website? Geen probleem! Vanaf het ontzettend handige en overzichtelijke controlepaneel kan je dit makkelijk instellen. Op die manier gebeurt de dagelijkse back-up automatisch en hoef je je hier niet druk om te maken. Dit is ideaal voor het geval dat je website een probleem ondervind. In het geval van een aanval van buitenaf kan je je zaken ook altijd nog zonder problemen herstellen!

Automatische Malware Verwijdering: Een bekend probleem met het gebruiken van WordPress is de eventuele beveiligingsrisico’s die de plugins kunnen bevatten. Deze worden vaak door deren gemaakt en zijn soms lastig op veiligheid te testen. Gelukkig is HostGator hier op voorbereid en ingelezen. Wanneer je een dergelijk probleem vind hoef je het maar te zeggen en ze komen in actie. Jouw probleem is in een mum van tijd weer verholpen!

Stel je bijvoorbeeld voor dat jij een tijdje geen aandacht aan je website geeft. De plugins die je geinstalleerd hebt hebben misschien wel een update klaarstaan, maar jij moet deze nog wel even installeren. Na een tijdje kan het zijn dat de ontwikkelaar van de plugin een publicatie maakt van het beveiligingslek dat hij heeft gedicht. Hackers en andere  kwaadwillende kunnen nu gemakkelijk zien dat jij een oudere versie van een plugin hebt en deze kraken met het achterdeurtje dat de ontwikkelaar van de plugin. Hier ben je dus op voorbereid!

Globale CDN: Content Delivery Networks helpen al uw grote bestanden zoals afbeeldingen en video’s elders opslaan zodat verzoeken van bezoekers en blogartikelen niet verdoezeld raken onder al deze rekenkracht. Op die manier zijn de zware bestanden van je website altijd in de buurt van de bezoeker opgeslagen en zal je website optimale snelheden behalen.

SSL Certificaat: Ze gooien er ook een extra SSL certificaat bij. Dit is erg handig wanneer je transacties wilt laten geschieden op je website. Op die manier weet iedereen dat jouw website redelijk veilig is. (Houd er wel rekening mee dat dit een gedeelde certificaat is, dus dat de kans aanwezig is dat je naar een prive certificaat moet overstappen voor extra veiligheid.)

Naast de zekerheid op veiligheid en encryptie van de eventuele gevoelige data de bestanden op je website heeft een dergelijk certificaat nog een ander groot voordeel. Google beloond websites namelijk wanneer ze goed aan veiligheid doen. Zo worden websites met een veilige HPPS of SSL certificaat hoger geplaatst in de ranglijsten. Dit betekend dus dat je website een goede SEO boost krijgt wanneer je overstapt naar HostGator!

WPPro Developer Help: Een andere unieke toepassing die geboden wordt is dat naast uitgebreide hulp aan startende WordPress gebruikers er ook meer geboden word. Namelijk een netwerkt van ervaren professionals die vertrouwd zijn en veel antwoorden op vragen en problemen kunnen bieden.

Opslag: De meeste basis hosting pakketten bieden een ondersteuning van slechts een aantal GB. Dit is op zich prima voor laten we zeggen, een simpele website met slechts 1 video. Maar wil je meer, dan moet je vaak flink bij betalen. Maar niet bij Siteground! Deze WordPress Cloud hosting pakketten starten bij 50 gb. Het volgende pakket heeft al een ruimte van 150 GB en als je het echt gek wilt maken kan je voor het aller grootste pakket gaan. Deze bied namelijk onbeperkte opslag. En dat is geen grapje! Echt volledig onbeperkt!

6. Goede snelle Support

Zoals reeds benoemd is de klantenservice van Hostgator goed. Ze zijn bereikbaar via de telefoon, email en de live chat die via de website te openen is. De live chat is ook via mobiele apparaten te openen en de medewerkers reageren snel. Al met al een erg positive ervaring, welke voor niemand af doet.

HostGator Support

Chat met “Charles C” die bij de Hostgator klantenservice werkt.

 

Ze bieden ook een 45 geld terug garantie aan zodat jij even goed kan testen hoe of wat, zonder dat je meteen aan een contract vast zit!

De nadelen van HostGator WordPress Cloud Hosting:

Er is veel dat positief is aan de cloud service van Siteground. Echt een hoop. Er zijn echter ook een aantal kleine minpuntjes die we hieronder graag willen weergeven.

1. De standaard prijs trucjes

Zoals je waarschijnlijk al door hebt geven veel Amerikaanse hosting providers een erg lage prijs door op de website welke later vaak toch weer hoger uitvalt als gedacht. Dit leid tot grote teleurstelling en onverwachte kosten. Helaas doet Hostgator dit ook.

Bijvoorbeeld: Wanneer je de geweldige aanbiedingen ziet zijn deze uiteraard voor jouw beschikbaar, maar dan moet je niet een maandelijks opzegbaar abonnement nemen. Ook zullen de abonnementen voor die prijs niet langer dan een jaar zijn. De kans is dus ook groot dat je na dat jaar een abonnement voor een veel hogere prijs dient aan te schaffen.

2. Mogelijk nadeel, geen support via social media

Zelf snap ik nog steeds niet waarom mensen het doen, maar het gebeurt en is niet ondersteund door Hostgator. Support via social media. Wil je graag geholpen worden door een Facebook reactie of een Twitter bericht? Dan heb je pech! Hun kanalen zullen hier niet op ingaan en verwijzen je door naar de live chat, waar je met een echt persoon in contact kan komen.

Totaal overzicht Hostgator review met feitenHostgator ticked

Hier is een kort overzicht van alles dat Hostgator bied:

  • Standaard pakket: Dit pakket is aan te schaffen vanaf $7.95 per maand. Het ondersteund 2 sitse, 200k bezoekers per maand, 2GB backups, en 150GB opslag.
  • Zakelijk pakket:Dit pakket is aan te schaffen vanaf $9.95 per maand. Het ondersteund 3 sites, 300k bezoekers per maand, 3GB backups, en onbeperkte GB’s opslag.
  • Makkelijkheid van inschrijven: Het inschrijf process gaat bijna vanzelf!
  • Betaal mogelijkheden: Je kan betalen met credit card of PayPal.
  • Hidden Fees and Clauses: The only major ‘gotcha’ is a restriction that you can’t tap over 25% of their system for over 90

Hostgator serversRaad ik Hostgator aan?

JA.

De instap pakketen van de Hostgator shared hosting pakketten waren niet geweldig, maar deze WordPress cloud hosting pakketten zijn geweldig!

JA, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, Hostgator is 1 van de beste hosts die beschikbaar is.

Naast de indrukwekkende 100% uptime en de bijzonder lage prijzen is de interface ontzettend makkelijk en bied bijzondere extra’s. Dit is echt 1 van de beste manieren om je WordPress website te hosten.

Er hoeft eigelijk niks meer gezegd te worden. Schrijf je snel in en geniet van deze geweldige webhost!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

hosting vergelijken
Average rating:  
 0 reviews