Shoppagina ervaring en beoodeling

shoppaginaWil je een webwinkel beginnen? Dan kom je voor een aantal uitdagingen te staan. Maar met met Shoppagina! Met Shoppagina kan je namelijk al binnen een dag beginnen met geld verdienen door middel van je eigen webwinkel. Dit wordt direct duidelijk wanneer je een demo account aanmaakt. Je mag dan namelijk kosteloos voor 30 dagen het systeem verkennen. Al snel zal je er achter komen dat er aan vrijwel alles gedacht is, en dat je heel voordeling zelf een onderneming kan starten!

Het idee is erg simpel. Je schaft een pakket aan en vrijwel direct is jouw webshop online. Je mag een eigen domeinnaam kiezen en voor bijna alles is al wat bedacht. Op die manier wordt er gezorgd dat jij vrijwel meteen een goede webwinkel hebt! Buiten het feit dat je wel verplicht hun systeem moet gebruiken heb je nog veel vrijheid. Je kan bijvoorbeeld het uiterlijk van je webwinkel makkelijk aanpassen om te zorgen dat alles precies zo is als jij voor ogen had.

Geen verstand van programmeren? Geen probleem! Om met Shoppagina je webwinkel te starten is absoluut geen enkele kennis nodig van de programmeertalen. En als je wel een beetje verstand hebt van bijvoorbeeld CSS kun je hier zelfs een beetje mee spelen. Zo kun je bijvoorbeeld de indeling van je webwinkel aanpassen en de formaten van de onderdelen aanpassen.

Meteen betalingen verwerken met SisowShoppagina verticaal

Wanneer je zelf vanaf 0 een webwinkel opbouwt kan het zijn dat je tegen het probleem aan loopt dat je geen geschikte betalings provider kan vinden. Dit is natuurlijk wel een probleem, want je klanten moeten natuurlijk wel kunnen betalen. Shoppagina heeft daar een oplossing voor, je bent namelijk meteen aangesloten bij Sisow!

Helemaal gratis is het niet, want Sisow rekent een vergoeding per transactie. Die is op dit moment €0.45. Deze is iets hoger dan bij de meeste andere betalingsverwerkers, maar er zijn dan ook geen maandelijkse kosten meer mee gemoeid. Hierdoor is dit erg interessant voor de gene die net begint. Wanneer je in het begin niet veel transacties hebt hoef je gelukkig ook niet veel te balen! Om je nog wat meer vrijheid te geven zijn er nog een aantal andere opties. Je kan bijvoorbeeld ook nog kiezen voor Ogone en Mollie. Door je deze keuze te geven laat Shoppagina je echt het gevoel hebben dat jij de baas bent!

 

De kosten van dit mooie systeem

Jaarlijkse contracten doen ze niet aan bij Shoppagina. Dit is een groot voordeel in mijn ogen. Het zou namelijk kunnen zijn dat je gewoon iets wilt proberen zonder meteen veel te moeten investeren of dat je na een tijdje toch liever wilt overstappen. De eerste maand kan je gratis gebruik maken van Shoppagina, daarna kan je kiezen voor een betaald pakket. Al kan je een basis pakket nemen voor slechts €9,50,- raad ik je toch wel aan het “extra” pakket aan te schaffen na de proeftijd. Deze is een stuk completer en geeft jou alle opties die je nodig zal hebben. Groeit je onderneming uit tot een waar succes? Ga dan voor het “geavanceerd” pakket.

 

Shoppagina pakketten

Een leuk extraatje

Wat mij wel positief opviel van Shoppagina was de “Promotie Handleiding” die je toegestuurd krijgt. Dit is geen immens grote handleiding, maar gewoon een beknopte uitleg over hoe je het beste groot publiek kan bereiken. Dit geeft wel echt het idee dat er meegedacht wordt aan het succes van je webwinkel. Deze kleine dingen zorgen er voor mij voor dat Shoppagina een plusje er bij krijgt.

In deze handleiding staan veel handige tips en tricks die er voor zorgen dat jouw webwinkel ook daadwerkelijk gevonden kan worden. 1 van de dingen waar bijvoorbeeld op ingezoomd word is hoe je bij de bekende vergelijkingssites. Op die manier kunnen mensen die op zoek zijn naar een bepaald product jouw webwinkel snel vinden. Zo zul je hopelijk snel je eerste klanten vinden!

Live voorbeelden van reeds bestaande webwinkels

Omdat je natuurlijk wel wilt weten hoe de bestaande webwinkels die met Shoppagina gemaakt zijn er uit zien hebben ze een aantal voorbeeld op de website toegevoegd. Op die manier weet jij precies hoe mooi de webshops kunnen worden en hoef je niet bang te zijn dat tegenvalt. Zoals je zal zien hebben alle websites een volledig eigen thema. Het ziet er dus nooit standaard uit!

Shoppagina voorbeeld

Het aanbod van Shoppagina en de verdere mogelijkheden

Shoppagina is voordeling, maar niet heel uitgebreid in vergelijking met de andere aanbieders. Zo is er bijvoorbeeld geen mogelijkheid om een API koppeling te maken of een externe toepassing toe te voegen. Nu zal dit je in het begin nog niet erg tegenhouden, maar naar maten je webshop groeit kan dit toch wel als minpunt gezien worden. Zo kan je bijvoorbeeld niet een extern boekhoud progamma of magazijn beheer koppelen. Dit zorgt er helaas voor dat Shoppagina niet de beste keuze is voor de grotere webwinkels. Maar goed, daar is de prijs dan ook naar.

Het uiterlijk van de webwinkel is in tegenstelling hiervan wel weer erg mooi en makkelijk aan te passen. Dit zorgt er voor dat je toch een erg professionele webwinkel kan lanceren voor slechts een paar euro per maand. Ook de mobiele weergave is optimaal. Dit is een belangrijk aspect, want steeds meer internet verkeer komt vanaf mobiele apparaten. Gelukkig houd Shoppagina hier goed rekening mee en hoef je niet bang te zijn dat je op dit gebied voor je concurrent onderdoet.

Mijn oordeel: Lage prijs, maar niet de meeste opties

Eigelijk mag ik niet zeuren. Voor slechts €9,50 kan je al een webshop in de lucht hebben en voor €14,50 ben je compleet genoeg om als pro door het leven te gaan. Voor zover ik weet levert niemand zoveel opties voor z’n laag bedrag als Shoppagina. Echter zullen er wel dingen zijn waar je naar verkoop van tijd tegenaan kunt lopen.

Het systeem is gewoonweg niet zo uitgebreid als dat van de concurrenten. Dit zal voor starters geen enkel probleem zijn, maar houd er wel rekening mee dat dit kan veranderen wanneer je flink gegroeit bent en diverse externe progamma’s wil koppelen. Ik ben bang dat je dan wel naar een andere aanbieder zal overstappen. Maar goed, in mijn ogen is dit een erg goede aanbieder om mee in te stappen wanneer je nieuw bent met het hebben van een webshop!

De FAQ

V: Shoppagina, wat is dat nou precies?
A: Shoppagina is een aanbieder van webwinkel pakketten. Op deze manier kan iedereen zonder technische kennis een webshop starten!

V:Wat is het verschil tussen Shoppagina en de andere software aanbieders?
A: Het grote voordeel van Shoppagina is dat er meteen al een iDeal betaal provider klaar staat. Deze kan direct geactiveerd worden en zorgt er voor dat al je klanten meteen kunnen afrekenen. De inkomsten zullen direct op je bankrekening geplaatst worden. Het voordeel van deze provider is ook nog eens dat er geen verplicht abonnement bij zit. Je zult dus geen hoge kosten hebben wanneer je niets verkoopt!

V: Zijn er veel webshops die op Shoppagina draaien?
A: Vanaf het begin was Shoppagina een groot succes. In de eerste 2 maanden werden er al 200 webwinkels gelanceerd met dank aan ons systeem.

V: Zorgen deze winkels voor veel inkomsten?
A: Dit is informatie die niet openbaar gemaakt kan en mag worden. Shoppagina houd geen gegevens bij over de webwinkels die actief zijn. Alle cijfers over de omzet en dergelijke is geheel afgeschermd en alleen inzichtelijk voor de webwinkel eigenaar zelf.

V: Wat is de beste reden om voor Shoppagina te kiezen?
A: Shoppagina is ontzettend makkelijk te gebruiken. Het opzetten van een webwinkel is kinderspel en het beheer word je zo makkelijk mogelijk gemaakt. Als je ergens tegen aan loopt kun je contact opnemen met de klantenservice en de betalingsprovider zit bij je abonnement in. Het enige dat er bij komt is een klein bedrag van €0,45 per transactie. Dit isShoppagina verticaal erg goedkoop.

V: Natuurlijk is z’n webwinkel pakket erg makkelijk en snel op te zetten, maar lijkt het dan niet op een standaard website?
A: Nee, het uiterlijk is geheel naar eigen smaak aan te passen. Net als bij Facebook kan je de header afbeelding aanpassen en natuurlijk kan je je eigen logo uploaden. Ook mag je zelf bedenken hoe je je webshop indeelt. De webwinkel is namelijk opgebouwd uit verschillende blokken zoals bij lego. Je kan bijvoorbeeld kiezen waar je je nieuwe producten wilt weergeven en op welke plek al de speciale aanbiedingen komen te staan. De kleur van de menu’s en teksten is ook geheel naar eigen smaak aan te passen. Niks standaard dus, gewoon op maat!

V: Kunnen mijn klanten ook op andere manieren betalen dan iDeal?
A: Betalen kan tegenwoordig op zoveel manieren dat het aanbod van je webwinkel wel breed moet zijn. iDeal is verreweg het
meest populaire betaal systeem, maar tegenwoordig kan je bij Shoppagina ook betalen met bijvoorbeeld Paypal en bankoverschrijving. Dit kan je allemaal zelf koppelen. De keuze is geheel aan jou.

V: Wat is het maximale formaat dat mijn webwinkel via Shoppagina kan krijgen?
A: Bij het pakket “geavanceerd” kan je tot maximaal 5000 producten in je webwinkel plaatsen. Dit is natuurlijk meer dan genoeg om te kunnen starten met je onderneming. Mocht je nou op termijn nog meer producten toe willen voegen dien je even contact op te namen. Dan kan er meestal wel een uitzondering gemaakt worden.

Om het iedereen met een webwinkel droom zo makkelijk mogelijk te maken om te starten hebben de mensen achter Shoppagina er voor gezorgd dat alles zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk is. Zo kan je gemakkelijk nieuwe producten toevoegen, verzendkosten laten berekenen, en crossels laten maken. Ook krijg je een mooi overzicht van alle betalingen en statussen van alle bestellingen. Ook is er een mooie dropshop optie.

V: Kan je echt zonder enige ervaring een webshop maken bij Shoppagina?
A: Ja, iedereen die het wil kan starten. Ervaring is totaal overbodig!

V: Kunnen jullie een handje helpen wanneer ik er niet uitkom?
A: Natuurlijk! Wij bieden gratis ondersteuning aan al onze klanten.

V: Hoe zit dat met de bescherming van mijn website? Zorgen jullie er wel voor dat deze altijd online is en dat er nooit storingen zijn?
A: De servers van Shoppagina zijn in eigen beheer, dus de ondersteuning is optimaal. Er wordt altijd gekeken wat de status van de websites is. In geval van storing zal er 24/7 actie ondernomen worden.