Zelf een website maken zonder kennis

Instructie website makenZelf een website maken zonder kennis: Er komt een moment in het leven van iedere freelancer, bedrijf of organisatie waarin het gratis de opties van sociale media niet meer genoeg zijn voor het delen van uw content. Wanneer de zaken groeien is en website toch echt een vereiste. En wanneer dat moment zich voor doet moet er een hele stap gemaakt worden. Het maken van een website moet goed gedaan worden. Dit is immers het beeld van uw bedrijf! Wanneer je dit uitbesteed kan dit een kostbare zaak zijn. Vaak gaan er facturen van duizenden euro’s de deur uit wanneer het gaat om het opnieuw ontwikkelen van een website. Gelukkig zijn hier ook makkelijkere en goedkopere oplossingen voor! Namelijk de website makers!

Ben je meer op zoek naar een Open Source oplossing? Kijk dan hier!

Om uw boodschap goed naar buiten te brengen heeft u waarschijnlijk altijd op Facebook en Twitter vertrouwd. Wellicht deed u aanvullend aan bijvoorbeeld Instagram, LinkedIn, Pinterest en Tumblr. Echter wordt het nu tijd voor een eigen website. Dat is een verstandige plan. Maar uitbesteden van het laten maken is wellicht te duur. Ook zelf programmeren zit er niet in want de kennis ontbreekt. Gelukkig kunt u eenvoudig gebruik maken van de bekende online website makers! Een echte website geeft u in tegenstelling tot een sociale media-pagina volledige controle over de vormgeving en inhoud. Dit verbeterd de geloofwaardigheid van uw bedrijf, organisatie of persoonlijke merk. U kunt via internet veel geloofwaardigheid creëren en klanten krijgen. Ik heb een top 5 gemaakt van beste website makers. Zo heeft u snel een mooie website gemaakt!

BedrijfPrijs per maandCijferRecensieWebsite
Wix€4,089.5Klik hierKlik hier
Weebly€7,-9Klik hierKlik hier
Jouwweb€8,-8.5Klik hierKlik hier

Hoe en wat?

Veel mensen worstelen met het feit dat ze geen website hebben. Ze kijken er tegen op om kosten te maken voor het ontwikkelen van een website. Vaak zijn mensen bang dat ze veel te veel moeten betalen of denken ze dat de website zichzelf niet terug zal betalen. Gelukkig bewijzen deze website makers het tegendeel.

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om en professioneel ogende en technisch goed ontworpen website op te zetten. Bekende website bouwers zoals Jimdo, Weebly, Sitebuilder en Wix zijn voortdurend bezig met het verbeteren van hun mogelijkheden. Ook komen er af en toe nieuwe aanbieders bij. Voorbeelden hiervan zijn uKit en Strikingly. Hoewel deze aanbieders minder lang actief zijn bieden ze toch zeer zeker mooie toepassingen en slimme oplossingen!

Hoe moet je kiezen?

Wanneer u op zoek gaat naar een goede, makkelijke en betaalbare website maker zult u er al snel achter komen dat dit niet makkelijk is. Er zijn veel aanbieders actief en veel verschillende opties beschikbaar. Gelukkig heb ik de beste aanbieders uitgezocht en beoordelingen beschikbaar gesteld. Deze worden op een overzichtelijke manier aangeboden op deze site. Zo maak ik de keuze graag een stukje makkelijker voor u!

De handige tabel die ik hier boven heb weergegeven zorgt er voor dat jij snel en makkelijk de juiste keuze kunt maken. De kosten, taal en mijn cijfer staat hier in een overzichtelijke volgorde op weergegeven. Wanneer een aanbieder jou aanspreekt kan je kiezen om direct naar de website te gaan of eerst de recensie te lezen. Zo kan jij een wel overwogen keuze maken!

Wat word er allemaal aangeboden?Website maken

Normaal gesproken komt er veel technische kennis en tovenarij kijken bij het maken van uw eigen website. Dingen zoals kennis van servers, HTML, website registrars en web hosting pakketten zijn normaal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden wanneer je zelf een website gaat maken. Gelukkig leven wij nu in het tijdperk waarin we gemakkelijk gebruik kunnen maken van de online site bouwers. De diensten die deze bedrijven aanbieden zijn goede ontwerpen voor uw website, een garantie op goede mobiele bereikbaarheid. En dit alles zonder ook maar een beetje technische kennis te hoeven hebben! Ze nemen werkelijk alles voor je uit handen. Het enige dat jij hoeft te doen is je website op een makkelijke manier opvullen zoals jij dat wenst.

Grotere bedrijven besteden vaak duizenden euro’s voor speciaal op maat gemaakte websites met vele ingewikkelde toepassingen en zaken specifiek voor hen gemaakt. Maar de meeste particulieren en bedrijven hebben dergelijke zaken helemaal niet nodig. Voor hen is een website die minder dan €9,95 per maand meer dan genoeg om alles goed te presenteren en is de overige poespas gewoonweg niet nodig.

Verschillende van de aanbieders die ik op deze website noem bieden ook een gratis variant aan. Echter raad ik je ten zeerste aan om een betaalde variant te nemen. Al is het slechts de goedkoopste. De gratis websites zien er vaak een stuk minder professioneel uit en doen jouw content vaak niet tot zijn recht. Ook staat er vaak in de kleine lettertjes beschreven dat je weinig bandbreedte mag verbruiken en ook de beschikbare opslagruimte is minimaal. Wees slim en kies betaald!

Met al deze schitterende aangeboden diensten bouw je zelf snel en eenvoudig de website van je dromen met behulp van eenvoudige drag and- rop interfaces. De diensten geven u zelfs toegang tot de meest hippe opties van dit moment zoals bijvoorbeeld sociale media knoppen, Fotogalerijen, blogs en mediaspelers.

Wat is een website maker?

Website maker aanbieders zijn softwareoplossingen die mensen zonder veel ervaring in het maken van websites de mogelijkheid geeft zelf een website te creëren. Dergelijke aanbieders kunnen goed helpen met het kiezen en maken van een functionele indeling op basis van uw bedrijfstype. Ook geven ze u tips over de maken van content en zijn er vaak complete handleidingen beschikbaar om gemakkelijk een website te kunnen maken.

Is de website maker alles dat ik nodig heb?

Ja, deze aanbieders zorgen er voor dat jij met 1 pakket klaar bent voor je online toekomst. Het enige dat jij hoeft te doen is nadenken over hoe je je website er uit wilt laten zien, wie je doelgroep is en natuurlijk wat je domeinnaam wordt. De rest nemen zij allemaal voor je uit handen. Zo wordt alles als de hosting, beveiliging en bereikbaarheid volledig door de aanbieder geregeld. Hier zal jij je dus ook niet druk om hoeven te maken!

Hoewel het maken van een eigen website in het begin misschien een heel ingewikkeld iets leek, is het duseigenlijk een vrij eenvoudig proces om online vindbaar te worden. Veel van de beste website makers bieden ook gebruik van de beste website hosting die er beschikbaar is. Ze kunnen ook uw domeinnaam veilig beheren en zorgen voor extra toevoegingen indien gewenst. Het voordeel van deze aanpak is dat u alleen hoeft te betalen aan één dienstverlener om alles snel en gemakkelijk online en bereikbaar te maken. En dat voor een zeer betaalbare prijs!

Registreer je eigen domeinnaam en kies je template

Voordat u kunt beginnen met de bouw van uw plek op het web dient u eerst een adres te nemen. Ook om deze reden raad ik u ten zeerste aan om een betaalde variant te nemen bij een website maker. Wanneer u dit doet kunt u namelijk zelf een domeinnaam kiezen. Wanneer u dit gedaan heeft kunt u heel gemakkelijk zelf een website maken op eigen domeinnaam. De aanbieders van website makers bieden u deze functie uiteraard gewoon aan.Heeft u al een eigen domeinnaam? Geen probeem. Deze kunt u zonder problemen koppelen aan de website maker. Volg gewoon de stapjes en de rest gaat vanzelf!

Alle webservices in dit artikel vermeld laten je beginnen door te kiezen uit een selectie van sjablonen voor je site. Ik heb gemerkt dat dat er naast de aanbieders die ik aanraad ook veel spelers zijn die de thema’s nog niet laten aanpassen aan mobiele apparaten. Dit is een grote fout en hier zal je keuze dan ook niet op moeten vallen. Gelukkig heb ik die er al uitgefiltert voor je. Deze aanbieders bieden ook gerichte thema’s aan op basis van uw doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal thema voor een bakkerij dat de mensen aanspreek of een muzikaal thema voor een muzikant of een orkest. De 1 is wat uitgebreider als de ander, maar ik heb er voor gezorgd dat alle aanbieders in mijn tabel genoeg beschikbare sjablonen beschikbaar hebben om jou van een mooie website te voorzien.

Mobiele website makenMobiele bereikbaarheid

Elke website maker die wil zich modern wil noemen deze dagen moeten geschikte websites voor mobiele aparaten kunnen verzorgen en maken. Het uiterlijk dient zich automatisch aan te passen aan het formaat van het scherm en de snelheid moet ook goed zijn. Zo kan iedereen overal jouw schitterende website bezoeken.

Responsive design is de laatste rage in de wereld van het webdesign deze dagen. Dit komt mede door het feit dat dit tegenwoordig ook een belangrijk punt voor SEO is. Zoekmachines willen eigenlijk alleen maar websites weergeven die goed via mobiele apparaten te bezichtigen zijn. Zorg daarom altijd dat een site naar behoren worden weergegeven op mobiele schermformaten. Zowel Bing als Google houden hier reeds een aantal jaar rekening mee. Het doel van de organische zoekresultaten is namelijk om gebruikers de beste websites te tonen. Wanneer een website niet goed via een mobiel apparaat te openen is is de kans dus groot dat niet alle zoekers goed geholpen worden met jouw website!

Foto’s en galerijen

Laten we eerlijk zijn: 1 van de dingen die we vaak bekijken zijn foto’s en filmpjes. De site bouwers bieden hier bieden hier al een mooie optie voor in de vorm van een foto en gallerij weergave. Sommige aanbieders uit mijn top 5 bieden ook een aantal stock foto’s aan die u gratis kunt gebruiken. Sommige aanbieders bieden u zelfs de optie aan om afbeeldingen aan te passen door middel van een aantal hulpmiddelen. Zo kunt u afbeeldingen bijsnijden, de helderheid aanpassen en in sommige gevallen zelfs Instagram achtige filters toepassen. Echter doen ze dit niet allemaal, dus wanneer je dit belangrijk vind moet je wel even opletten of je voor de juiste aanbieder kiest.

Geld verdienen met je website

Dit artikel gaat meer over het maken van een algemene informative website. Wanneer je van plan bent om op een gemakkelijke manier een webwinkel te maken zijn daar gelukkig ook veel opties voor. Hier heb ik echter een heel artikel overgeschreven dat hier te vinden is. hier zijn namelijk een heleboel aanbieders voor die ik ook allemaal voor jou uitgezocht heb!

Veel van deze aanbieders bieden voor een zeer scherpe prijs heel veel opties aan. Denk bijvoorbeeld aan diverse betaal opties voor je klanten en verschillende verzend modules. Ook zijn er natuurlijk opties te vinden voor het werken met email marketing en zijn er diverse statische opties beschikbaar. Ik raad je aan  jezelf hier goed over in te lezen.

Lees het artikel hier!

Social media en statistieken

Alle site bouwers laten u Facebook Like en volg Twitter knoppen toevoegen op uw websites. Sommige bieden zelfs een complete koppeling aan om alles volledig te intergreren. Sommige geven ook extra hulp bij het opbouwen van een Facebook Page en intergratie van uw siteontwerp en updates. Veel mensen bieden een soort van SEO tools aan, maar vaak is dit gewoon een formulier waarop u metatags kunt invoeren. U bent meestal zelf volledig overgelaten aan SEO en alles daar omheen, maar gelukkig bieden de website makers hier een slimme en makkelijke oplossing voor!

Merendeel van de website maker aanbieders bieden u een optie aan om uw bezoekers te analyseren. Dit valt dan echter wel onder de betaalde diensten, maar dat is het dan ook wel waard. Echter verschillen de details van deze analyse’s wel vaak. Niet iedere aanbieder gaat er even diep op in. De 1 kan bijvoorbeeld niet het onderscheid tussen bezoekers en weergave maken. Hierdoor heb je geen duidelijk beeld van het echte aantal unieke bezoekers. Sommige aanbieders verplichten je een koppeling met Google Analytics te nemen. Dit is de beste oplossing in mijn ogen. Dit systeem is namelijk erg precies en uitgebreid. Er is ook veel ondersteuning voor te vinden.

Overstappen naar een andere webhostErvaring

Een nadeel van de meeste van deze diensten is dat wanner u ooit wilt verhuizen naar een andere host het vaak een probleem is om de code van je website mee te nemen. Je zit dus eigelijk altijd vast aan de website maker als ze geen verhuis opties aanbieden. Gelukkig zijn er wel enkele aanbieders die de optie aanbieden om over te stappen van hen naar een ander met je complete website. Je hebt dan vaak de optie om alle bestanden van de server te downloaden. Lees even in mijn recensies of de aanbieder die jouw interesse heeft gewekt dit aanbied. Ik kwam ook een erg interessante optie tegen van een andere aanbieder.  Deze website maker bood aan om je website als WordPress website in zijn geheel te downloaden. Zo kan jij dus toch je website heel gemakkelijk ergens anders hosten!

Zoals je in dit artikel dus gelezen hebt zijn er veel aanbieders van online website maak software die erg gemakkelijk zijn. Lees voordat je met een aanbieder in zee gaat mijn recensies goed door en check of de aanbieder goed aan jouw wensen voldoet. Heb je al ervaring met een aanbieder voor het maken van een website? Laat je recensie achter! Ik ben natuurlijk altijd erg geïnteresseerd in jouw ervaring!